מרכז הצעירים

מצפה רמון

תכנון מרכז הצעירים עושה שימוש חוזר במבנה שנבנה בשנות ה-'60[19] בסגנון הברוטליסטי בתכנון אדר' דוד בסט. המבנה, שתוכנן במקור כבית קפה, עבר מספר גלגולים, ובגרסתו האחרונה שימש כמרכז מדע בעל חלוקה פנימית מבוכית ומסוגרת. האתגר המרכזי היה דחיסת הפרוגרמה שכללה 2 כיתות, 3 משרדים וחלל רב תכליתי – אשר התלכד בתכנית עם חלל המבואה – בגבולות המבנה הקטן.

אתגר נוסף נבע מהרצון לשמר את המראה הברוטליסטי. השינוי החיצוני העיקרי הוא פתיחה רחבה של המבואה אל החצר בכדי לייצר סימביוזה ויזואלית ופונקציונלית בין פנים לחוץ – חלל מרכזי מזמין, מואר ופתוח לחצר.

צידו הפנימי של הקיר החיצוני נצבע לכל היקפו בגוון ירוק רענן והוא מגיח בכלל אחד מחללי הפנים, ובכך מבדיל עצמו מקירות הפנים של החלוקה החדשה.

פרטי הפרויקט

  • מיקום: מצפה רמון
  • שנת תכנון: 2012
  • שנת ביצוע: 2014
  • שטח בנוי: 156 מ"ר
  • לקוח: מועצה מקומית מצפה רמון
  • סטטוס: בוצע