יחידת חילוץ הר הנגב

מ.א. רמת הנגב

מבנה המפקדה של יחידת חילוץ הר הנגב מתוכנן על שטח בן 1.1 דונם, המהווה חלק ממגרש ביעוד ציבורי, בכניסה למדרשת בן גוריון.

הפרוגרמה הגדירה את החללים הנדרשים [בשטח נטו של 113 מ"ר], ובנוסף אזור פתוח להתכנסות, מוגן מרוח, בשטח 50 מ"ר ואזור אימונים בשטח 50 מ"ר מקורה בקירוי בגובה 7 מ'.

בתכנית המוצעת, אזור ההתכנסות ואזור האימונים התכנסו למעטפת המבנה כך שנוצר מבנה קומפקטי ומינימליסטי. לאורך החזית, הקיר החיצוני, הגובל בפונקציות הפתוחות, מתוכנן כקיר "משרביה" אוורירי. המעברים לאורך החזית בין הקירות האטומים לקירות המשרביה מייצרים קצב ועניין ויזואלי.

התכנון המוצע מייתר את הצורך בגידור המבנה, כך שהמבנה מזמין וידידותי לסביבתו – שכונת המגורים – תוך שמירה על תפקודו הפרטי.

בחזית המבנה הפונה לעבר הכניסה למדרשה תוכנן קיר בעל אפקט איקוני ודרמטי : קיר עשוי אדמה נגוחה בעל זווית מתכנסת לכיוון שער הכניסה. הקיר בעל גווני האדמה מהדהד את המדבר, מרחב הפעולה של יחידת החילוץ.

קיר האדמה נראה גם מתוך המבנה – באזור האמונים ובחללים נוספים בתוך המבנה – ומזכיר למשתמשים את המרחב הטבעי של פעולתם.

גג המבנה המשופע מהווה חלק מהגיאומטריה האסימטרית ומייצר תחושה דינמית גם בתוך חללי המבנה.

הפיתוח הנופי סביב המבנה מתוכנן להשלים את הגיאומטריה האסימטרית ואת המראה המינימליסטי.

פרטי הפרויקט

  • מיקום: מדרשת בן גוריון, מ.א. רמת הנגב
  • תכנון: 2019
  • שטח בנוי: 263 מ”ר
  • לקוח: יחידת חילוץ הר הנגב
  • סטטוס: תחרות