בריכה ציבורית

מצפה רמון

בריכה סולארית

התכנית לשיפוץ הבריכה הציבורית התמקדה בקירוי ובחזית. כחלק מהתכנון נערך ניתוח של המרכיבים של המבנה הקיים, כדי לבחון את אופן ההתערבות מבחינה מבנית, ושל הצרכים, בכדי להציע פרוגרמה מדויקת. בהמשך לכך הוגדרו האלמנטים לתכנון:

  • קירוי המשלב פאנלים סולריים – תוכנן קירוי משונן, בו הפאנלים הסולריים הופנו לכיוון דרום, לקליטה מירבית של אור השמש, ופאנלים שקופים למחצה הופנו לכיוון צפון, להחדרת אור רך ובלתי מסנוור.
  • שדרוג החזית הדרומית, הראשית, במסגרתו תוכנן אלמנט הצללה על רחבת הכניסה. כן תוכנן חלל לקופה, המוטמע בתוך החיפוי החדש של קיר החזית. חיפוי החזית תוכנן מלוחות של דק סינטטי אקולוגי ונוח לתחזוקה.
  • תכנון מחדש של רחבת הכניסה המוגבהת כרחבה נגישה ומזמינה יותר, המאפשרת שימושים נוספים כמו מתקן להחלקה על סקייטבורד ופעלולי אופניים.
  • טיפול גם בדופן הפנימית של החזית לשיפור האיכות האקוסטית בחלל הבריכה.

לצורך הביצוע נבנה דגם בגודל אמיתי [מוק-אפ] של מודול הגג.

פרטי הפרויקט

  • מיקום: מצפה רמון
  • שנת תכנון: 2011
  • שטח בנוי: 980 מ"ר
  • לקוח: מועצה מקומית מצפה רמון
  • סטטוס: תכנון מפורט