מקסימום דירה

תל אביב

במציאות שבה מחירו של מטר רבוע של דירה נוסק כל הזמן, על המתכנן לפתח אסטרטגיות תכנון, היוצרות אינטגרציה בין מיצוי כושר הנשיאה הפרוגרמתי של החלל – מקסימום שימושים – מחד לבין יצירת אפקט של מרחב מרווח – מקסימום מרחב – מאידך.

התכנון התמקד ביצירת תחושה של קלילות וזרימה על ידי הצפה של הדירה באור ויצירת מערך תנועה המשכי.

בבסיס התכנון – מיקסום הממשק של הדירה עם המשאב המשמעותי ביותר שלה – חזית ארוכה המורכבת לסירוגין מפתחים ומקירות עשויים לבני בטון, ערוכים כ"משרבּיה". חשיפת המשרביה, שהייתה מוסתרת על-ידי קירות, הפכה לעבודה ארכיאולוגית ממש.

המגבלות, דוגמת מיקום כניסה ונקודות תשתית, שמשו גם הן מניע לארגון פרוגרמות המגורים, שנשזרו לרצף לולאתי אחד.

התכנון כולל מספר פתרונות מקוריים למיקסום השימושים: חדר שינה שניתן לחלק בקלות לשני חצאי חדרים;  חדר הרחצה נחצה ע"י מקלחון בעל שתי כניסות ומשמש למעשה כשני חדרי רחצה באחד.

הגוון הבהיר השולט והרצפה המבריקה אינסטרומנטליים להגברה של פיזור האור הטבעי בחלל הפנים, ולהדגשת משחקי האור והצל שמייצרת החזית.

פרטי העיצוב והחומרים מעניקים לדירה תחושת מותרות, תוך נאמנות לפשטות האצילית שבתכנון המקורי.

תוכנן בשיתוף עם מאיר קורדבני.

פרטי הפרויקט

  • מיקום: תל אביב
  • שנת תכנון: 2006
  • שנת ביצוע: 2007
  • שטח בנוי: 74 מ"ר
  • לקוח: פרטי
  • סטטוס: בוצע