כיכר דיזנגוף

תל אביב

מחזירים את החלל לכיכר!

הסוגיה המרכזית שתקבע את עתידה של כיכר דיזנגוף: כיצד ניתן להפוך את הכיכר לפעילה, שימושית ואטרקטיבית להולכי רגל, באופן שיעודד פעילות מסחרית ותרבותית, ובו בזמן לאפשר את שימושה כעורק תחבורה חשוב בעיר?

התשובה כאן מציעה היפוך בתפיסת הכיכר: במקום רחבה כלואה בתוך כביש – הכיכר ככלל החלל העירוני שבין דפנות הבניינים; במקום גינה בלבד – חלל היפר-אורבני שיהווה נקודת שיא על רחוב דיזנגוף ההומה.

הכיכר החדשה מתוכננת במפלס הרחוב. תוואי הכבישים הקיים נשמר משום שהוא מאפשר את המרחק המקסימלי של הכביש מהדפנות המסחריות של הכיכר תוך שמירה על נפח התנועה הנדרש, והוא מוגבה בהתאם למפלסו בשאר הרחוב. בהיקף הכיכר לאורך חזיתות המבנים – מדרכות עמוקות, המאפשרות מגוון של פעילויות רחוב.

עיצוב הכיכר נועד לחזק את הגיאומטריה המעגלית שלה. חלוקות משנה מייצרות שדות המשמשים מספר פרוגרמות: ריצוף עשוי אריחי ענק; אזורי גינון עם עצים להצללה; במות וספסלים אשר תוכננו למגוון צורות ישיבה והשתרעות בקבוצות גדולות, קטנות או באינטימיות; אלמנטים של קירוי עבור שוק, הניתנים לפירוק מהיר ואחסון בעת הצורך.

תאורת הלילה מתמקדת בחזיתות הבניינים, תוך הדגשת האלמנטים האופקיים של המרפסות והסינרים. בשטח הכיכר, חלק מאריחי הרצפה עשויים זכוכית חלבית מחוסמת עם תאורת LED מתחתיה, היכולה בתכנות פשוט להחליף גוון ולייצר גיוון עדין באווירה הלילית של הכיכר.

פרטי הפרויקט

  • מיקום: תל אביב
  • שנת תכנון: 2010
  • שטח הכיכר: כ-8000 מ"ר
  • סטטוס: הצעה