מבנה המועצה המקומית

מצפה רמון

העמדה

מתחם מבנה המועצה המקומית מתוכנן במגרש מס' 2 שבמרכז האזרחי. למגרש גישה נוחה מן המרכז האזרחי, נראות טובה מכיכר הכניסה לישוב וקרבה לחניה.

הכניסה למתחם מופנית לכיוון המרכז האזרחי, הכולל את הכיכר העירונית ומבני מסחר, כך שהיא בעלת נגישות גבוהה לציבור. היא נמצאת על ציר מבני הציבור של הישוב.

מבנה

מבנה המועצה נפרש באופן אוורירי על 3 גושי בינוי סביב רחבה מרכזית ותחת גג אחד. הגג מתוכנן להצל על המבנים מחד ולקרות שביל חיצוני המחבר ביניהם מאידך – מצל מפני השמש ומגונן מפני הגשם. ההעמדה של המבנים, על הגג הרחב והרחבה המקדמת – מייצרים דימוי ברור וחזות שהיא רשמית ועם זאת קלילה וידידותית – שילוב ראוי למבנה ייצוגי בישוב אינטימי כמו מצפה רמון.

עיצוב

תב"ע "המרכז האזרחי" מחייבת חיפוי באבן מקומית של לפחות 60% מהחזית. בהצעה זו, למעט הפתחים, תחופינה החזיתות באבן מקומית פראית לכל גובהן. כך שיחד עם הגינון המדברי סביב וקיר המדרון מאחוריו יראה המבנה כצומח מסביבתו הטבעית. מחוץ לחלונות בהיקף המבנים ייתלו אלמנטים של מסגרות במילואת תריס בעלי שימוש משולש: למניעת סינוור, לשליטה ברמת הפרטיות וכסורג. משחק צבעים של האלמנטים יקנה למראה המתחם עליזות, קלילות ועדכניות. הגג בגמר גוון לבן – כקונטרסט לאבן הטבעית ולהגברת החזרים של אור טבעי לעבר חללי הפנים.

מעל הגג יפוזר "רסק סלעים" מקומיים בגוון בהיר כחלק ממערכת הבידוד של הגג. "רסק הסלעים" יקנה לגג, הוא החזית החמישית של המבנה, מראה טבעי מקומי – היות והוא נצפה מהדרך העוברת מעל המגרש.

פיתוח

החצר מתחילה כרמפה בעלת שיפוע מתון העולה מן הרחוב אל המתחם ומתיישרת למרחב שהיה ושבילי גישה אל המחלקות השונות. היא מוקפת אזורים מגוננים באופן אינטנסיבי ובמרכזה בריכה בסגנון גב טבעי המשמיעה פכפוך מרגיע ומעלה הקשר לנווה מדבר.  לצד הבריכה – ספסלי ישיבה בעלי אופי פיסולי, למנוחה והתכנסות. הגיאומטריה של הגג מאפשרת לתלות עליו קירוי קל מעל אזור הישיבה להצללה בעונה החמה, ולהסירו בכדי להנות משמש מחממת בעונות קרירות יותר. הבריכה והגינון בחצר מתוכננים לייצר בחלל החצר מיקרו-אקלים נעים וצונן.

סביב המבנה מתוכנן גינון בעל אופי מדברי – קרקע סלעית עם צמחיה מדברית. המדרון הסלעי של המגרש יבותר למינימום לצורך הבניה. הדופן המבותרת – הנראית מן החצר ומפנים המבנים – תעובד למראה טבעי בשילוב כיסי גינון של צמחיה מקומית.

אקולוגיה

משיקולי תקציב ומשיקולים אקולוגיים – המבנה מתוכנן בראש וראשונה להיות אקלימי-פאסיבי. באמצעים פשוטים אך בתכנון מחושב, הוא מיועד להיות מבודד, מואר ומאוורר באופן טבעי ללא תלות במערכות מכניות. סביבת עבודה שהיא מוארת, מאווררת ומשופעת באוויר צח מגדילה את התפוקה בקרב העובדים ומייצרת אווירה רגועה אצל מבקרים.

פרטי הפרויקט

  • מיקום: המרכז האזרחי, מצפה רמון
  • שנת תכנון: 2016
  • שטח בנוי: 900 מ”ר
  • שטח מגרש: 2.3 דונם
  • לקוח: מועצה מקומית מצפה רמון
  • סטטוס: הצעה לתחרות